V posledních několika letech oblast interiérového designu převálcoval skandinávský a minimalistický styl. Jejich základem je bílá, velké prostory a jen nezbytné množství nábytku. Tento styl můžete velmi jednoduše zakomponovat do menších i větších koupelen a vytvořit tak jedinečné místo, kde budete s radostí každý večer odpočívat naložení do vany.
 moderní koupelna

Kombinace bílé a dřeva

Právě tato kombinace je nejen typická, ale také snadno opticky zvětší prostor. Volit samozřejmě nemusíte jen zářivě bílou, ale také světle šedou či béžovou. U dřeva většina lidí volí světlé odstíny, protože tmavé působí příliš rustikálně a mohutně. Velmi oblíbené jsou odstíny Colorado, Arlington a Nebraska. Navíc se nemusíte obávat, že tento vzhled vyjde z módy. Tato kombinace bude moderní vždycky.
 

Jak si poradit s dřevem v koupelně?

Tento materiál není pro koupelny zrovna typický, a to z určitého důvodu. Mnoho lidí totiž volí špatný druh a poté se potýkají s nadbytečnou vlhkostí a plísní. U veškerého nábytku si dejte záležet na tom, aby měl nožičky, anebo byl připevněný na zeď. Rozhodně by se neměl dotýkat podlahy. Občas se stane, že se na podlahu něco rozlije, čímž by skříňky hodně trpěly.
 dřevo v koupelně

Pravé vs. falešné

Rozhodovat se můžete nad dvěma variantami. Do větších prostorů můžete v klidu umístit pravé dřevo. Ideální je exotické jako je např. teak. Exotické druhy jsou totiž odolnější vůči vodě díky tomu, že jsou na to zvyklá z přirozeného prostředí. Pokud tedy máte k dispozici větší místnost nebo okno, nemusíte nad tím příliš přemýšlet. Počítejte ale s tím, že budete muset natírat olejem v rámci údržby.
 
Máte-li menší prostor, anebo jednoduše nemáte možnost pořádného větrání, nezoufejte. I pro vás je tu vzhledově krásná varianta. Pořídit si můžete keramickou či vinylovou imitaci. Designově nic nepoznáte, ale nebudete se muset potýkat s vlhkostí, která pravý materiál ničí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup